DetailWatch

Sønderjyske grænsebutikker frygter lavere tysk fødevaremoms

Tyske politikere drøfter at sænke momsen på fødevarer fra 7 til 5 pct. Det vil gå ud over den danske grænsehandel, mener flere butikker nær grænsen.

Foto: Jens Dresling

Sønderjyske detailbutikker frygter, at lavere tyske benzinpriser og fødevareafgifter vil få endnu flere danskere til at handle i tyske grænsehandelesbutikker, skriver Dagligvarehandlen.

Tyskland har fra 1. juni og tre måneder frem indført en afgiftsrabat på 2,62 kr. per liter benzin og 1,25 kr. per liter diesel, og tyske politikere drøfter ligeledes at sænke momsen på fødevarer fra 7 til 5 pct.

Sker det, vil det gå ud over omsætningen i den danske grænsehandel, mener flere detailbutikker nær grænsen.

”Vi har haft fremgang i forhold til omsætningen i 2019 og har fået lidt af grænsehandlen tilbage. Det mister vi måske nu på grund af afgiftsnedsættelsen på brændstof i Tyskland og en endnu lavere moms,” siger Jesper Thomsen, uddeler ved Superbrugsen Gråsten, til mediet.

(Denne artikel er bragt i samarbejde med vores søstermedie FødevareWatch)

Prisstigninger i eurolande sætter nye rekorder

Benzinrabat syd for grænsen: Grænsebutikker ruster sig til kundetryk

Nyt tysk momstiltag kan sætte gang i grænsehandel

Mere fra DetailWatch

IC Group har kurs mod afvikling mens modebrands kører videre i premium-koncept

Modeiværksætter og -milliardær Niels Martinsens livsværk IC Group er i dag blot et levn fra tiden som børsnoteret virksomhed og skal med tiden nedlægges som led i strategiskifte, fortæller Christoffer Martinsen-Kønigsfeldt, ny bestyrelsesformand for koncernens resterende to modebrands Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Læs også

Relaterede