Nordjysk køkkenfirma skifter direktør og formand

Efter tre år får det underskudsramte køkkenfirma Boform, der har butikker i Danmark og Norge, nu ny topledelse.
Boform har eksisteret som dansk køkkenbrand siden 1979 | Foto: Screenshot/Boform.dk
Boform har eksisteret som dansk køkkenbrand siden 1979 | Foto: Screenshot/Boform.dk

Nordjyske Boform sætter en ny ledelse i spidsen for at vende den negative udvikling i køkkenfirmaet, der senest havde sorte tal på bundlinjen i 2017. Det skriver Woodsupply.

Ny adm. direktør er Steen Hatting Søgaard, der senest kommer fra en stilling som adm. direktør for Marlon Tørmørtel og desuden har knapt 20 års erfaring i baggagen fra malingproducenten Teknos.

”Jeg har ikke kunnet forstå, at det med så unikt et køkken ikke var en rentabel virksomhed, så da muligheden for selv at komme til at arbejde med det opstod, sagde jeg ja,” siger Sten Hatting Søgaard om overvejelserne bag at have taget den nye opgave på sig.

Sten Hatting Søgaard afløser Ulrik Bødker Johannsen, der stopper efter tre år på posten i Boform. Også på formandsposten er der udskiftning, hvor David Packness Meyer, der også kom til i 2019, afløses af Per Erik Rudolf Skårner.

Usikkerhed om drift

Boform var i 2019 igennem en rekonstruktion og fik ny kapital tilført for at sparke gang i forretningen, der i dag tæller seks butikker i Danmark og tre i Norge.

Selskabet har endnu ikke aflagt regnskab for 2021, men led i 2020 et hårdt tilbageslag med en bruttofortjeneste, der faldt fra 9,7 mio. kr. i 2019 til 6,3 mio. kr. Samtidig steg personaleomkostningerne til 11.8 mio. kr. mod 7,6 mio. kr. i 2019. Firmaet beskæftiger ifølge regnskabet 15 fuldtidsansatte.

Udviklingen resulterede i et underskud på 8,5 mio kr. og en negativ egenkapital på 6,9 mio. kr. Med finansieringstilsagn fra ejerne blev regnskabet dog aflagt med forventning om fortsat drift.

Boform er ejet af Carsten Friis, der kom ind i ejerkredsen i 2019, og som står i spidsen for Friis Group, der ejer flere køkkenfirmaer og bl.a. også rummer badeværelsesfirmaet Dansani.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også