Kriseramt sportskæde varsler nyt underskud efter salg

Den negative spiral fortsætter tilsyneladende for Sportmaster, der for 12 dage siden blev opkøbt af Frasers Group. Regnskabet for 2021 byder på endnu et underskud, fortæller direktøren til Børsen.
Andreas Holm fortæller til Børsen, at han selv er usikker på sin egen rolle som adm. direktør i fremtiden. | Foto: Sportmaster/Pr
Andreas Holm fortæller til Børsen, at han selv er usikker på sin egen rolle som adm. direktør i fremtiden. | Foto: Sportmaster/Pr

Sportmaster har på ganske få år fået udhulet egenkapitalen og den negative spiral ser ud til at fortsætte i 2021, hvor Sportmaster Danmark lider et nyt underskud. Det fortæller Andreas Holm til Børsen på baggrund af endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

Det nye underskud kommer efter nogle mildest talt hårde år for det kriseramte Sportmaster, der udover hele den seneste problematik med ejerforholdet fra Sportmaster Group med russiske forbindelser, har lidt et samlet underskud på knap 700 mio. kr. over de seneste fem år på et svært marked med hård konkurrence. I samme ombæring er egenkapitalen styrtdykket fra knap 345 mio. kr. i 2018 til sølle 1 mio. kr. i 2020.

For 12 dage siden blev Sportmaster Danmark, der driver 75 butikker, fem Rezet-butikker samt onlinehandel i Danmark opkøbt af den britiske sportsgigant Frasers Group efter ni ugers intenst salgsforløb.

Usikker på egen fremtid

Andreas Holm fortæller til Børsen, at det endnu er uvist, om Sportmaster-brandet skal ændres til Sports Direct som et led i en ny strategi, der først ligger klar efter sommerferien eller en gang i efteråret.

Samtidig gør han klart, at han endnu ikke ved, om han skal fortsætte som adm. direktør.

Det britiske Frasers Group driver en række detailvirksomheder med fokus på sport, fitness, livsstil og luksusbrands. Det helt store flagskib i milliardkoncernen er Sports Direct, der har knap 800 butikker i Storbritannien og 486 butikker i resten af Europa.

Adm. direktør og stifter er den britiske rigmand Mike Ashley, der af de fleste nok er bedst kendt som den nu tidligere udskældte ejer af fodboldklubben Newcastle United.

Frasers Group er børsnoteret og har endnu ikke aflagt årsregnskab for 2021, efter sportskoncernen for nylig udskød sin årsrapport for tredje gang på fire år, ifølge The Guardian. Omsætningen i 2021 var 3,6 mia. pund - godt 31 mia. kr., og koncernen forventer et overskud før skat på 300-350 mio. pund – svarende til 2,2-2,6 mia. kr.

Milliardomsætning og over 1.000 butikker: Her er Sportmasters nye ejer

Sportmaster-salg får konkurrent på dupperne

Norsk sportsbranche oplever en markant nedgang i omsætning

Sport 24 vil udvide butiksnettet og åbne i nyt land efter rekordår

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også