Bilka investerer i pilotprojekt med robotter

Robotter skal være med til at effektivisere og lette arbejdsopgaver på gulvet i Bilka, der har investeret i nyt robotprojekt målrettet dagligvarebranchen og med base i Odense.
Robotterne skal bruges til Bilkas To Go-løsning. | Foto: Screenshot - BilkaToGo
Robotterne skal bruges til Bilkas To Go-løsning. | Foto: Screenshot - BilkaToGo

Bilka tager hul på en fremtid, hvor ikke kun kunder og ansatte får selskab af robotter i kædens 19 varehuse landet over. Det sker med en investering i 10 robotter fra den unge Odense-virksomhed Coalescent Mobile Robotics (CMR), skriver Børsen.

”Vi får nogle muligheder ved hjælp af robotter, der sparer medarbejderne for fysisk tunge og tidskrævende opgaver,” siger Mark Nielsen, adm. direktør i Bilka til Børsen.

De ti robotter er foreløbig sluppet løs i Bilka i Odense, men ifølge Mark Nielsen er det ”en hel klar ambition”, at robotassistenterne skal rulles ud i de øvrige varehuse, hvis de fungerer efter planen.

Robotterne vil blive brugt til Bilkas To Go-løsning, hvor onlinesalg endnu ikke har vist sig at være en overskudsgivende forretning for dagligvarehandlen på grund af høje omkostninger, og her skal robotterne være med til at reducere omkostningerne og samtidig spare de ansatte for tid og fysisk belastning.

Bilka er en del af dagligvarekoncernen Salling Group, som også står bag Føtex og Netto.

Føtex og Bilka hæver priserne på tusindvis af varer

Onlinemarkedet har fundet sit leje: Sådan vil dagligvarekæmper vinde markedsandele

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også