Trustpilot sendt til tælling efter udsigt til øgede investeringer

Aktien i danske Trustpilot er med dagens kurs halveret i forhold til børsnoteringskursen for knap et år siden.
Trustpilot vil øge omkostninger bl.a. til salg og markedsføring i år. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Trustpilot vil øge omkostninger bl.a. til salg og markedsføring i år. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Trustpilot dykker 18,7 pct. til 132,50 pence på børsen i London, efter at den danske forbrugeranmeldelsesplatform accelererende investeringsprogram bliver taget negativt op.

Det vurderer analytiker Adam Wood fra Morgan Stanley ifølge Bloomberg News efter regnskabet for 2021, hvor omsætningen steg 29 pct. til 131,4 mio. dollar.

Trustpilot pointerer, at salgs- og markedsføringsudgifterne er faldet i hvert af de seneste to år, men at de vil blive accelereret igen i 2022 for at høste de spændende vækstmuligheder.

Morgan Stanley venter, at Trustpilot vil generere et tab på EBITDA-niveau på 15-20 mio. dollar i år.

Givet den nuværende markedsstemning, forventer Morgan Stanley, der har den positive anbefaling ”overvægt” for aktien, at der vil være en gradvis negativ reaktion på regnskabet på kort sigt.

Morgan Stanley venter, at teknologiomkostningerne vil stige cirka 39 pct. i år og at administrations- og markedsføringsomkostningerne vil blive løftet med 35 pct.

Trustpilot-aktien er med dagens kurs halveret i forhold til børsnoteringskursen for knap et år siden i 265 pence. Aktien er dykket 59,5 pct. siden årsskiftet.

Trustpilot er blandt forbrugere kendt som en platform med anmeldelser af mange forskellige typer af virksomheder, serviceydelser, events, ferier og lignende.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også