Briter indleder jysk kapitel med logistikopkøb for knap 100 millioner

Den britiske logistikinvestor og -udvikler Verdion polstrer sin danske portefølje med det første køb i Jylland. ”Det aarhusianske logistikmarked bliver stadig mere attraktivt i takt med, at stigningen i e-handel fortsætter,” lyder det fra investeringschef.
”Det aarhusianske logistikmarked bliver stadig mere attraktivt i takt med, at stigningen i e-handel fortsætter," lyder det fra Peter Michael Tetzlaff, nordisk investeringschef hos britiske Verdion. | Foto: PR / Verdion
”Det aarhusianske logistikmarked bliver stadig mere attraktivt i takt med, at stigningen i e-handel fortsætter," lyder det fra Peter Michael Tetzlaff, nordisk investeringschef hos britiske Verdion. | Foto: PR / Verdion

Den stigende efterspørgsel på logistikejendomme ansporer nu britiske Verdion til at føje det første jyske aktiv til sin danske portefølje. Det skriver logistikinvestoren og -udvikleren i en pressemeddelelse.

Ejendommen, der er købt off market af virksomheden Hanssen Logistik for et beløb på 96 mio. kr., er placeret i østjyske Skanderborg og fylder 16.000 kvm.

Peter Michael Tetzlaff, der er nordisk investeringschef hos Verdion, fortæller, at det er ”vores plan at fokusere yderligere på jyske muligheder i den kommende tid.”

”Det aarhusianske logistikmarked bliver stadig mere attraktivt i takt med, at stigningen i e-handel fortsætter, og udbuddet af logistikejendomme i Danmark i det hele taget snævres ind,” siger Peter Michael Tetzlaff i meddelelsen og tilføjer om nyindkøbet:

”Der er et stort potentiale i ejendommen, da den har en strategisk god placering tæt på motorvej E45, en beliggenhed tæt på Aarhus og dermed også gode trafikale forbindelser til Aarhus Havn.”

Skanderborg-ejendommen, der udgør det tredje nordiske opkøb i Verdion European Logistics Fund 1 (VELF 1), er pt. lejet ud til DHL, BFT Logistik & Ejendomme, SD Filtration og Dan-Form.

Verdions første jyske ejendom er placeret i Skanderborg få kilometer sydvest for Aarhus. | Foto: PR
Verdions første jyske ejendom er placeret i Skanderborg få kilometer sydvest for Aarhus. | Foto: PR

Lund Advice, KHR og Accura har rådgivet Verdion i forbindelse med handlen, mens DLA Piper har bistået sælger.

Udover hovedkvarteret i London har Verdion nu i et år haft kontor i København, ligesom man er til stede i Göteborg og i de to tyske byer Düsseldorfog Frankfurt. Værdien af det 12 år gamle selskabs logistikportefølje – herunder ejendomme under udvikling – er opgjort til 1,7 mia. euro (ca. 12,6 mia. kr.)

Sammen med Aviva Investors opfører Verdion pt. det 150.000 kvm store logistikcenter E20 Park Copenhagen til 1,5 mia. kr. i Solrød syd for København. Desuden udvikler man Verdion Ipark Copenhagen ved Allerød – et lager- og kontorbyggeri på 26.000 kvm.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch.)

Nyt Nemlig.com-lager skal sikre fremtidig vækst og hurtigere levering i Jylland

Wolt Market udvider med sin syvende lagerbutik

Onlinemarkedet for dagligvarer går tilbage efter corona-boost

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også