Løvbjerg misser diversitetsmål i bestyrelsen og udskyder til 2024: "Det er fa'me svært"

Den familieejede supermarkedkæde Løvbjerg har valgt ny profil til den fem mand store bestyrelse. Selvom ledelsen gerne ville have haft en kvinde ombord for at få større diversitet, lykkedes det ikke, siger formand, der nu håber, det lykkes inden 2024.
Foto: Joachim Ladefoged/EXPLORER
Foto: Joachim Ladefoged/EXPLORER

Forretningen er velsmurt, men rekrutteringen af kvinder til topledelsen kæmper det familieejede supermarkedkæde Løvbjerg mere med.

Det fortæller bestyrelsesformand for Løvbjerg Supermarked, Erik Gunnar Schou, efter selskabet netop har præsenteret årsregnskab for 2021.

I den forbindelse blev der også offentliggjort et skifte i den fem mand store bestyrelse. Her indtræder Lasse Thorsen som afløser for Erik Løvbjerg, der sammen med broderen Jan Carsten Løvbjerg ejer Løvbjerg-kæden. Selvom selskabet gennem de senere år har sat et mål om større diversitet i bestyrelsen, lykkedes det ikke i denne omgang, forklarer formanden.

”Jan (Jan Carsten Løvbjerg, medstifter og -ejer og bestyrelsesmedlem, red.) og jeg havde på forhånd aftalt, at hvis der var en mandlig og en kvindelig kandidat, der stod lige, så ville vi tage kvinden. I sidste ende blev vi nødt til at tage den med den bedste kompetence, og det var en mand i dette tilfælde. Men vi ville gerne have haft en kvinde i bestyrelsen,” siger Erik Gunnar Schou.

Han uddyber, at koncernen også tidligere er gået efter at få kvindelige kandidater i spil til bestyrelsen, men uden held.

”Vi har også tidligere forsøgt, da vi sidst skulle have nyt medlem for tre år siden. Den gang sagde vi også til rekrutteringsbureauet, at vi meget gerne ville have en kvinde ind, men der kunne de ikke finde en kandidat.”

Flytter målstreg

Løvbjerg Supermarked har i de seneste årsrapporter formuleret en målsætning af ændre sammensætningen af bestyrelsen senest i 2022 for at få brudt ensidigheden, så mindst et af de fem medlemmer er af det underrepræsenterede køn. Det mål er nu udskudt til 2024 i den dugfriske årsrapport.

”Vi håber, at vi når det til 2024 nu, og det er realistisk, men det ér fa’me svært,” siger Erik Gunnar Schou.

Løvbjerg Supermarked har i dag 15 butikker i kæden, der primært er til stede i Jylland, men med en enkelt butik på Fyn. Selvom kønsfordelingen i ledelseslaget i butikkerne er blevet mere balanceret, så er der stadig et stykke vej til, at man er i vater, forklarer formanden.

”Vi vil hellere end gerne have kvindelige købmænd i butikkerne, fordi 50 pct. af kunderne er kvinder. Men de hænger altså ikke på træerne.”

Løvbjerg Supermarked beskæftiger godt 450 ansatte og landede i 2021 et overskud på 27 mio. kr. ud af en omsætning på 1,6 mia. kr. Resultatet var det næstbedste i fem år. Kæden har de kommende år planer om at åbne yderligere to butikker og venter i år et resultat på 20-25 mio. kr. før skat.

Bestyrelsen består ud over formand Erik Gunnar Schou og medejer Jan Carsten Løvbjerg, af Lars Elsborg, Lars Christensen og Lasse Thorsen.

Løvbjerg-ejer trækker sig fra bestyrelsen

Løvbjerg slår egne forventninger med nyt regnskab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også