Dansk storcenter uddeler gavekort til ukrainske flygtninge

Aalborg Storcenter har uddelt gavekort til 18 ukrainske kvinder samt 18 ukrainske børn.
De 18 kvinder og 18 børn blev fragtet til Aalestrup i Nordjylland i den seneste uge. René Schütze/EB | Foto: René Schütze
De 18 kvinder og 18 børn blev fragtet til Aalestrup i Nordjylland i den seneste uge. René Schütze/EB | Foto: René Schütze

Aalborg Storcenter sendte tirsdag 36 ukrainske flygtninge rundt i shoppingcentret med et gavekort. Her var en række af centerets butikker gået sammen om at uddele gavekortene. Det skriver TV2 Nord.

Gruppen af ukrainske flygtninge ankom i seneste uge med en bus, der i første omgang var kørt til den ukrainske grænse med nødhjælp og siden fragtede de 36 flygtninge med til Aalestrup i Nordjylland.

Niels Adolfsen, centermanager i Aalborg Storcenter, fortæller, at idéen til gavekortet kom, da han fik en henvendelse om, at de ukrainske kvinder og børn manglede nyt undertøj.

”Vi skal bare hjælpe, når vi har muligheden for at give dem noget, der minder om en helt almindelig dag,” siger han til mediet.

Donationer fra danske virksomheder

En række store danske virksomheder har tidligere doneret millionbeløb til ukrainske flygtninge, der flygter fra Ruslands invasion af nabolandet.

Lego har valgt at donere 110 mio. kr. som en fælles donation via Lego Fonden, Ole Kirk Fond og Lego Gruppen. Donationen vil gå til børn og familier fra Ukraine, der er påvirket af krigen.

Heartland, der er ejet af Anders Holch Povlsen, vil til en start donere 10 mio. kr. til hver især Røde Kors, Unicef og FN’s Flygtningeorganisation. Senere vil følge donationer til en række øvrige hjælpeprogrammer, så donationerne i alt ender på 100 mio. kr.

Jysk har doneret en million til en hjælpefond, hvor også virksomhedens egne medarbejdere kan donere til. Pengene går til koncernens ukrainske medarbejdere, der er omfattet af krigen.

”Det er ikke til løn, den skal Jysk nok betale, men til hjælp derudover. Jysk har smidt en million i, og så har vi lavet et setup, så medarbejderne kan være med til at donere. Det er der mange, der har efterspurgt,” siger Rune Jungberg Pedersen, kommunikationsdirektør, til Detailwatch.

Krigen i Ukraine presser etik-agendaen til tops i virksomhederne

Lego og Heartland donerer trecifrede millionbeløb til Ukraine

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også